Ofte stilte spørsmål og svar:

Har homeopatisk behandling bivirkninger?
Homeopatisk behandling har ved riktig bruk ingen bivirkninger. Derimot kan kroppen en sjelden gang når den starter en helbredelses prosess sette igang en "helbredelses reaksjon".
Slike helbredelseskriser er uavhengig av behandlingsmetoden, men er et uttrykk for at kroppen rydder opp. De er preget av at gamle plager blusser litt opp, eller at det er økte utsondringer, som et tegn på at kroppen rydder opp eller eliminerer. Slike helbredelses reaksjoner er alltid milde og går hurtig over.

 
Kan man drikke kaffe når man tar homeopatisk medisin?
Ja, man kan drikke kaffe når man tar homeopatiske medisiner. Tidligere trodde man at dette kunne svekke effekten hos alle, men i dag vet vi at det ikke påvirker så mye som man tidligere trodde. Derimot er det noen som blir sterkere påvirket av kaffe en andre, og disse bør uansett vurdere sitt kaffeforbruk. Kaffe er et stimulerende middel og den oppvåkning noen føler, må kroppen betale for, slik at man på sikt blir mer sliten. Klarer du ikke å droppe kaffe er du i faresonen, å ta seg en pause på 2-3 dager er sunt, og gjør at neste kopp smaker ekstra godt. Å ta seg en pause over lenger tid, gir kroppen mulighet til å lade sine batterier og gir deg et ekte overskudd.
 
Må jeg forbrede noe i forkant av timen min?
Om du går på medisiner er det fint om du noterer ned navnet på preparatene. Se
her for informasjon om førstegangstimen. Det er også fint at du har oversikt over alvorlige sykdommer i familien både fysiske og psykiske.
 
Hva skjer under en konsultasjon hos oss? Hva slags spørsmål kan jeg forvente å bli stilt?
For å se hva som skjer på et førstegangsintervju -
klikk her. Primært ønsker vi å få et helhetlig bilde av alle aspekter i ditt liv som berører din helse og livskvalitet.

Må man være syk for å få behandling?
De fleste som oppsøker oss kommer pga en bestemt lidelse, eller flere plager. Alternativ behandling støtter oppom kroppens egne helbredende prosesser, og kan derfor og brukes forebyggende eller som et ledd i å oppnå mer overskudd, en forbedret helse og økt livskvalitet. Det å være i utvikling og det å få en bedre helse er to sider av samme sak, se her for å høre våre terapauter forklare dette. 
 
Med andre ord trenger man ikke være syk for å forebygge eller forbedre sin helse.
 
Koster medisinene mye?
Medisinene koster mellom 150-200 kr. Det er og mulig å bestille dem over nettet, da er det billigere, men frakt kommer i tillegg.
Se her for utvalgte apotek og nettsteder.
 
Hvor mange behandlinger trenger man?
Noen blir bra etter første behandling, andre har problemer som kommer og går og trenger lenger tid for å vurderes. Vi behandler primært hele deg og ikke bare enkelt plager, derfor ser vi sjelden på en og en plage alene, men alle dine plager under ett. Det betyr at dine plager sees i sammenheng. En atopiker som skifter mellom eksem og astma og allergi, vil på vei mot optimal helse først bli kvitt sin astma, så sin allergi og tilslutt sitt eksem. Om eksemet dukker opp når astmaen forsvinner er dette et tegn på bedring. Lær mer om dette her.
 
Kan man bruke homeopatisk medisin sammen med andre medisiner?
Det er veldig sjelden at det er interaksjoner mellom homeopatiske medisiner og medisiner du får hos din lege. Når du får en medisin hos oss ønsker vi at det skal være minst mulige andre forandringer i ditt liv, så vi vet hvilken effekt du har fått av behandlingen. Det først når du har en klar virkning, at det i samarbeide med din lege blir aktuelt å endre på medisiner.
 
Jeg har hørt at fotsoneterapi må gjøre vondt for at det skal ha noen virkning, stemmer det?
Fotsoneterapi må ikke gjøre vondt for å ha effekt, men vi har forskjellig smerteterskel og følsomhet under foten, i tillegg til at noen punkter kan være vanskelige å komme til. Mange snakker om "en god smerte" eller en "forløsende smerte". Vi trykker ikke mer enn at du synes det er godt-vondt, og det trenger ikke gjøre vondt i det hele tatt.
 
Må jeg gå på streng diett når jeg skal til ernæringstereapeut/naturopat?
Vi tilpasser behandlingen individuelt slik at du får den oppfølgingen og kostplanen du til enhver tid trenger for å nå dine mål mot en bedre helse. Fordelen med å gå hos oss er nettopp at vi kan ta prosessen skritt for skritt i forhold til dine ressureser, kapasitet og ønsker.
Skarpsnoklinikken DA | Drammensveien 83, 0271 OSLO - Norge | Phone: 92265200 | post@skarpsnoklinikken.com